hej igen

Det var länge sen sist och det har hänt en del saker, mer eller mindre intressanta. För det första har vi skaffat en alldeles fantastisk liten vovve som får mitt hjärta att smälta hundra gånger om, förutom de gånger han ylar på nätterna och slickar en i ansiktet. Nyhet numero dos var att jag åt pinjenötter igår för första gången i mitt liv och det fick ödesdigra konsekvenser ska ni veta. Mitt ansikte svullnade upp likt en vattenmelon med vattkoppor och jag såg i princip ingenting på två timmar. Luriga pinjenötter. Idag har jag varit hemma, mest för alla andras skull som skulle behöva se mina svullna ögon och typ bakisfräscha ansikte. Jaja, det kan ju inte gå bra alla gånger. Jag längtar tills imorgon, då ska jag stå i målgången till igelstaloppet och vara funktionär som det så fint heter. Det ingår i en av mina kurser att se resten av skolan springa ihjäl sig på sträckan Igelsta-Mälarbadet, amazing.
Sedan, valborg, alla alkoholsugna pubbeungars favorithögtid. Jag får väl erkänna att jag som alltid är lite alko-sugen själv (he he, nej) men vi har bokat bord på Barolo och sen har jag inte en enda plan. Speciellt inga planer som innefattar alkohol då det 1. Säkert skulle spränga mitt halvsvullna ansikte, 2. Vara dåligt för min ekonomi.. som för tillfället inte ens existerar.

Jag ska försöka blogga lite mer igen, det är faktiskt ganska kul.


poängen i sängen

Ursäkta om det här är min värsta PMS-vecka of all times men mitt liv är brutalt orättvist mot mig just nu. Ingenting fungerar och alla bara överöser mig med tråkiga saker jag måste göra. On top of that (engelska känns rätt idag) så får jag penecillin injecerat rätt in i stora ådern någonstans tre gånger om dagen som gör mig till en trött och grinig kärring OCH IMORSE ÅT MIN HORKATT UPP EN DEL AV MIN BÄSTA KOFTA. Dessutom ska jag snart flytta och bara det är ju ett grande stressmoment.

(nu vet jag att bl.a. Erik föraktar min blogg, min talang, hela mig. Men ibland måste man... )

döööööööööööööö b-kurser dööööööööööööööö

Jag ska alltså skriva en 15 sidor lång uppsats om hedervåld. Happ, känner jag då. Where to start?

obs!

Senaste forskningsrönen från USA : Svälten i Afrika beror på Björn Borgs forehand.

USA

Tittar på Michael Moores dokumentär bowling for Columbine på tv4-fakta. I Australien dödas ca 68 personer av skjutvapen varje år, i Frankrike ca 105 personer, i Kanada ungefär 165 personer. I USA dödas varje år fler än 11 000 människor av skjutvapen. Då tänker USA till, hm vad kan vara orsaken till det här? Dom kliar sig i huvudet, river sig i håret, anlitar amerikanska forskare och tänker. Men hallelujah, prajs the Lord, snart är det slut på skjutandet för man har kommit fram till orsaken : Marilyn Manson. Ja, herregud, det var minsann i rättan tid. Det här betyder alltså att om USA bannlyser Marilyn Manson men behåller sina gamla vapenlagar så kommer allt bli frid och fröjd. USA är ett sjuhelvetes land när det gäller självinsikt och självkritik, det får vi ge dom, jänkarna.


Tur att vi inte lyssnar på Marilyn Manson i Sverige, då hade det väl tagit hus i helvete här också.  


...

& om vi nu ska vara lite poetiska såhär på söndagskvisten så känner jag en kille, som känner en tjej, som känner.. eh, nej så skulle det inte vara, alls. Nejmen såhär, tänk er ett alfapet utan vokaler. Helt jävla omöjlig människa.

Johnny var Evas hjärtas låga

Söndagar definierar verkligen den absoluta, ständiga livsångesten
En helt klart överskattad dag.

kampsport

Sitter och kollar på fight quest.
Det är något fascinerande med kamp-
sport. Men samtidigt osexigt.
Väldigt jätteosexigt. 

"Men, det är ju inte riktigt namn ... På Island!"

Okej, jättejättemegavåldsförkyld. Eller ja, det kanske var en lite tiny överdrift. Igår åt jag middag hemma hos Catrin och det var jättetrevligt. Vi spelade Disney-TP och eh, kollade på Lilo och Stitch. Tänkte efter lite och mina barn ska bara få se Disneyfilmer, från morgon till kväll hur mycket dom vill. Jag menar, kolla på oss, lejonkungengenerationen. Vi har all vår moral från lejonkungen, vi lever enligt den där förbannade lejonkungenfilmen.

vakna med the voice

Sitter och kollar på Vakna med the voice, as usual och min världsbild håller sakta men säkert på att luckras upp och ersättas av en ny. Nejmen Linda Rosing är med och hon är snudd på fantastisk! Hon har utbildat sig till flygvärdinna och klippt sig. Hon är liksom, ganska söt och har humor,  hyffsat snabbtänkt Åh, jag blir så glad när folk kan ta tag i sina liv och det blir värsta solskenshistorien. Så idag, all credd till Linda Rosing (otippat nog)

Resten av creddet går till prinsessan Ida som fyller 18 år idag !!!!! yeyyeyeye.
Det ska firas med att åka och lira lite lacrosse... eh.

hm.

Robin och jag har lite meningsskiljaktigheter (skitlångt ord) om vad han ska göra under sina lediga dagar. Jag tycker att han för en gångs skull borde göra något skapande och nyttigt. Han tyckte väl inte det...

oymatilda.blogg.se säger:

du kan lära dig att virka

oymatilda.blogg.se säger:

så kan du virka en halsduk till mig

Robin säger:

skulle inte tro det va

oymatilda.blogg.se säger:

nehe.. du kan börja måla korgar då?

oymatilda.blogg.se säger:

så kan du mål en rosa korg till mig

oymatilda.blogg.se säger:

eller till din mamma

Robin säger:

jo men det låter kul. tror jag börjar redan nu

Ja, titta, ihärdighet lönar sig.


tävling

Okej, tusenmiljonersfrågan : Varför kallades den svenska stormaktstiden för karolinska tiden?

Det ligger nämligen till som så att jag har en inlämningsuppgift tills imorgon (som egentligen var tills i måndags), så jag är ganska desperat av ett svar. Speciellt sen inte Google kunde svaret. Extra speciellt eftersom Linbro inte kunde svaret. Då finns det fan inget svar. Men OM just du mot alla odds skulle sitta på det magiska svaret, släng in en kommentar så bjuder jag på en kul ordvits och en macka från igelstavikens skolcafeteria. Svaret måste lämnas innan klockan 00,00 för att vara giltigt och du ska ha fyllt 18 år. (gärna snygg, sexig, singel också men... det är inte så himlans petnoga med det)


apotek

jag hatar apotekare, det finns inget som jag hatar så mycket som apotekare. Dom skulle behöva gå en skräddarsydd charm-kurs, allihopa. Dom borde ha en pryl i mungipan som piper när dom inte har lett eller skrattat på två timmar. Eller nej, dom borde byta jobb, fan.

all världens hunger samlad i mig

Vet ni vad för slags människor jag hatar? Människor som går upp på morgonen och åker och tränar, eller alltså inte dom människorna i sig (dom ska ha credd) men när dom först loggar in på sina bloggar 07, 12 och skriver något i stil med : "åh, nu ska jag åka till gymmet, det ska bli så uppiggande/roligt/fräscht/fantastiskt! Jag ska nog försöka öka mina vikter idag och det ska bli så himla kul." Die bitches die. Saken är den att jag ska till nautlius snart och jag kan säga så mycket som att jag hellre just nu skulle befinna mig i ett brinnande helvete än just på nautilus.

HAHAHA min katt är i mitt rum och stoppade huvudet i en kartong och nu har huvudet fastnat.
Får man skriva en hyllning till sin kissemiss utan att det blir konstig stämning och alla kommer hata mig? Innan vi skaffade katt så gillade jag inte katter, å jag gillar fortfarande inte katter, bara Sam. Typ som just nu känns allt som en stor bajskorv men då kommer kisse och gör något knasigt och det känns lite bättre.

Idag ska jag sätta dropp, så let us say goodbye to the wild life. Buh.


så är'e

Inlägget jag nyss publicerade skrev jag faktiskt igår, men blogg.se krånglade jag fick publicera det nu. (så ni inte tror att jag ligger på latsidan alltså) Helt okej att komma tillbaka till skolan, klassen var som vanligt slapp,slö och likgiltig. Måste skriva något om lördagen som blev märklig. Jag träffade en kille som hette Helge, på riktigt. Jag ägnade en timme åt intensiv skojakt, iklädd ett par nikedojjor storlek 42, irrandes runt i halva Brunnsäng i jakten på de försvunna skorna. Nä, hela kvällen blev märkvärdig, men rolig! Det var mindre märkvärdigt att gå hem från brunnsäng klockan 2 på natten i regnet, lagom onykter och hungrig. Ganska olustigt. Ajuste, i fredags såg jag Caracola, LIVE! Mäktigt ska ni veta. Hade varit ännu bättre att få se Linda Bengtzing live men den apan ställde in. På tal om Linda, förlåt alla som jag lät tvångslyssna på Bengtzing i lördags, jag vet inte vad som flög i mig. Helt plötsligt bara var hon min idol, större än Nirvana.

idre

Jaha, så var man sig hemma igen då. Efter att ha befunnit sig 123 mil norr om polcirkeln i en vecka med  familjen är det skönt att komma hem. Duschen i stugan var typ strumluddets pardis så det skönaste var att komma hem till min dusch igen. Såhär i slutet på säsongen är det typ helt folktomt i backarna, det var jätteskönt i början men efter ett tag kändes det bara öde. Jag var typ ensam i snowboardlandet hela veckan, inte en snygg kille så långt ögat nådde. Bara en massa barn i koppel, föräldrar som grillade korv och torkade snor. Men det var mysigt ändå.

Idrä

Jaha, så var man sig hemma igen då. Efter att ha befunnit sig 123 mil norr om polcirkeln i en vecka med  familjen är det skönt att komma hem. Duschen i stugan var typ strumluddets pardis så det skönaste var att komma hem till min dusch igen. Såhär i slutet på säsongen är det typ helt folktomt i backarna, det var jätteskönt i början men efter ett tag kändes det bara öde. Jag var typ ensam i snowboardlandet hela veckan, inte en snygg kille så långt ögat nådde. Bara en massa barn i koppel.

Det här med bloggning börjar kännas lite lame.

morgonupdate (hehe)

det blir ingen buss det blir tåg, mucho tacksam.
puss alla kottar.

avsked

Nu tar jag avsked, imorgon åker jag bort i 6 veckor till Bahamas. Ne, önsketänkande. Jag åker i 6 dagar till idre. Det värsta är att det har brunnit i ett hor-hus i Sollentuna (?) så vårat tåg kommer inte matcha bussen i Mora. Därför kanske jag och Lina ska åka buss med Vackstanäs 91or (eftersom det sammanfaller sig så lyckosamt att dom också ska dit imorgon.. eh) Jag försöker övertala pappa att hyra en muppbuss men killen är inte lättövertygad. Han kan tydligen inte sätta sig in i min situation, 9 timmar med vackstanäs allra bästa 91or. HÖR NI DET?!?! Åh.

Ikväll hade jag det iallafall väldigt trevligt hemma hos Marcus. Vi färgade en massa hår och stökade till hemma hos honom. Som btw har börjat blogga igen, exklusiv pressrelease här och nu! www.marcuspalmberg.blogg.se 

puss.

ps. jag ska börja använda min bilddagbok mer. världens viktigaste bilddagbok kommer det bli. Bildagboken som tar bilddagboken och alla dagböcker till en helt ny nivå, THE bilddagbok så att säga.

ge mig nått som tar mig någonstans

Jag är trött på min svullna/sträckta vad.
Jag är trött på overkill highfives (riktigt jävla trött)
Jag är trött på att ejsfwejfewmlsdfks, mm.

...

image175

En get säger mer än tusen ord,
eller var det inte så?

mitt liv är till för att vara tråkigt

Så känns det just nu i denna sekund. Gör en hemtenta i historia som jag trodde skulle ta en halvtimme, max, men nu sitter man här i skiten efter två timmar. Olycklig och trött på livet, trött på medeltiden, riddare och vikingar. Men imorgon ska jag iaf äta på Nancys och det gör mig glad (så tråkigt är mitt liv)  Nähä, om man skulle ta och skala sig en apelsin för att få något kul att göra? Eller räkna tandpetare, eller putsa skor, eller kanske något annat obeskrivligt kul som genast skulle göra mitt liv till en skrattfest utan dess like.


tranräknaren Alf

Nyss på tv4 intervjuade man Alf per telefon, Alf är tranräknare till yrket. Alla äckliga tranor landar i en sjö i Sverige någonstans och pausar och där står Alf, redo att räkna! Jag tänker mig den totala förödelsen  när man har räknat till typ 160 000 tranor och har ungefär 40 000 kvar och man tappar räkningen. Då kan man ju omöjligt vilj leva längre?

och ja, jag bloggar på morgonen. Men jag har sovmorgon och gick upp tidigt för att hinna plugga lite mer innan provet och eh, det går väl sådär va..

livet är som Lunarstorm

Om jag skulle säga "statuspoäng på Lunarstorm", skulle förmodligen dem flesta av er rodna lite lätt för att sedan brista ut i ett leende, ta er lätt på magen och skratta "hohoho hihihi". Ni skulle tänka på hur löjligt besatta ni var av Lunarstorm och hur ni satt där varje kväll, uppkopplade på erat snigelmodem och väntade på sanningens ögonblick, hade jag fått några statuspoäng idag? Nu skulle ni blejma er själva och inse komiken i er forna, lite galna internet-historik. Då skulle jag nog lite snällt upplysa er om att ingenting har förändrats, vi uppdaterar fortfarande våra statuspoäng, kanske inte lika ofta och lika visuellt, men vi gör det banne mig. 
Det skulle kunna se ut ungefär såhär :

Hälsa på snygg kille i skolan : 0,5 p.
Inneha märkesväska : 1 p.
Inneha ny märkesväska 1,5 p.
Få ut från systemet : 2 p.
Kicka förfest : 1 p.
Kicka fest : 3 p.
Kicka fet fest : 5 p.
Vara snygg : 3,5 p.
Vara ful : -3 p.

Sen kommer dom riktiga högoddsarna :

Skaffa snygg pojkvän : 10 p.
Festa med kända personer : 15 p.

osv. osv.

/er bästa Gosetilda

come in to my world

Intensivpluggat om Jesus och Gud och judendom och Messias i typ ett halvt dygn nu känns det som. Alla jesus-ord bara snurrar runt i huvet och vill ta sig ut men jag har så stark tankekraft att jag binder fast dom i min hjärna som säger "NEEEJ MATILDA NEJ, VADSOMHELST MEN INTE JESUS!!!" Ah, typ så. Vissa saker fattar jag fortfarande inte. Var är Emelie när man behöver henne som mest? På tal om Emelie kanske jag borde ladda ner lite delfinljud eller något och lyssna på innan jag ska sova. Inatt sov jag tre timmar, TRE TIMMAR. Jag förstår inte hur jag kunde fungera som människa idag. Eller alltså, det gjorde jag knappt, på gymmet kändes det som jag skulle somna på motionsgrejen...och i alla andra maskiner. Men nu ska jag läsa en bok om hedersvåld som någon smart professor har skrivit så att jag kan bli samhällsvetare när jag blir stor.

image174

och grejen med den här bilden är apan, fatta det, APAN.

"alltså, jag kan skriva om typ djur? typ sälklubbning?"

ÄNTLIGEN kan jag fortsätta arbeta på min konstnärliga process!
Började nästan bli helt crazy ett tag där, typ dra av en massa hår.
Nu när jag äntligen kan skriva har jag ingen aning om vad jag ska skriva om.
Måste liksom börja om från ruta ett.

RSS 2.0