trött

Citerat Matilda Lundgren igår ca. 20,00 : "Alltså, jag blir typ aldrig bakis längre!"
Ja.. gud straffar somliga på momangen, kan man säga.

Igårkväll när jag kom hem var mitt täcke superborta, men jag var så jäklarns trött så jag orkade inte bry mig. Vaknade alltså imorse utan täcke och med 23 missade samtal+4 SMS på mobilen. Undra om jag hamnade i någon slags tillfällig koma inatt?

mår.inte.bra

...

Hejdå studiebidrag, det var trevligt att råkas

Idag sätter vi på oss spenderarbyxorna och åker till Stockholm tycker jag! Jag måste investera i en free-bra och undrar vad ni har för erfarenhet av en sådan? Sitter tuttarna verkligen fast på ett redigt sätt eller måste man komplettera med att gå runt och hålla i brösten 3/4 av kvällen? Sistnämnda vore verkligen icke önskvärt, speciellt om man skulle råka hamna på någon slags mingelbild.


hela dagen lång

05,45 : Livslust 0%, dödslängtan : 75%
09,00 : Tänker att jag under mitt 19-åriga liv förmodligen har tagit i fler handdukar än vad medelsvensson gör under tre livstider. Bara 4,5 jobbtimmar kvar.
14,30 : Hetsar in på pressbyrån i Flemingsberg, köper den största kaffen som existerar och frågar om dom möjligtvis inte säljer lite extasy på tub eller så ockå, men det gjorde dom visst inte.
14,32 : Någon kastar en snöboll på min enorma kaffekopp så att hälften skvimpar ut över min dunjacka. Jag får ett mindre vredesutbrott och är en promille från att kasta resten att kaffet över denne någon.  
15,30 : Föreläsaren berättar en historia om tio munkar som är ute och går och jag referar av någon anledning till ätbara munkar. Helt plötsligt blir budskapet i historien jätterolig, fnissar hejdlöst.
18,00 : Inställer mig i det hinduiska templet där man tydligen inte får sitta med fötterna framför sig, alltså måste man till varje pris på något yogiskt sätt vika in fötterna under sig. Hade så jäklarns tighta jeans så det var i princip omöjligt och jag fick sendrag i hela kroppen efter 5 minuter. Note to self : nästa gång du besöker hinduiskt tempel, bär mjukisbyxor alt. sarong.
19,00 : Nu ska vi alltså få bevittna någon slags ritual där man smörjer in en staty med mjölk och honung och banan och herreguuud vad jag är hungrig. Undra om dom tar illa upp om man skulle gå fram och slicka lite på den där stenelefanten med fem huvuden mån tro?
19,15 : Nejmen oj hoppsan, stod jag ivägen där du lille hindu-tant precis skulle offra en minibanan på ett palmblad till en mini-get? Jag ber så hemskt mycket om ursäkt, det är liksom inte så lätt att vara om sig och kring sig i ett tempel.
20,15 : Efter att ha bevittnat jordens förmodligen omständigaste ritual är jag plus tre klasskamrater mer än redo för att åka hem till våra icke-hinduiska hem.
20,17 : Bilen har superfastnat på en parkering i Farsta strand och jag är på vippen att lägga mig i en sandlåda och stänga locket för alltid. Klasskamraterna utser dock mig till att charma personalen på sunk-pizzerian mitt emot. Sagt och gjort, fem minuter senare står 4 pizzasyrianer och bokstavligt talat gräver upp bilen ur fördärvet. (Kanske inte behöver tillägga att jag var väldigt nöjd med min insats)

00,05 : Loggar ut.


matildas morgondag

06,50-14,00 : Jobb
15,00-17,00 : Föreläsning
18,00-20,00 : Obligatoriskt besök i buddhistiskt tempel
20,01 : Lägga mig i en snödriva och gråta alt. dö litegrann


nattens sömnprat

Erika (sover) : Men sluutaaaa dååå! hihihihii
Catrin (svarar och sover) : Men vem är det som fnissar? Sluta fnissa!
Erika (halvsover) : Det är jag... förlåt, hihihii.
Matilda (Mer vaken än någonsin) : Jävla idioter....

tur för håret

Spillde precis kaffe i halva sängen och vill gärna slita mitt hår men det har jag inte tid med eftersom jag ska åka och jobba vilken sekund som helst!!!!


iceage

Jag är en principmänniska och av ren princip går jag inte utanför dörren när det är under 18 grader kallt. Min hund är tydligen en principhund för han vägrar minsann också att gå utanför dörren, "hellre kissar jag inomhus!" hävdar han bestämt.

EN HELT CRAZY SÖNDAG!

Ja, ni läste rätt, den här söndagen har varit så in i Norden fartfylld så jag tror inte att det någonsin funnits en söndag utav dess like! Jag har ätit ostbågar, läst århundradets tråkigaste bok (ja, det är sant! Den bara måste ha fått den utmärkelsen) och firat min lille farfar. Nu bara kände jag hur avundsjuka ni blev på mitt extravaganta liv.



dagens ungdom (15 år och nedåt)

Innan jag går och lägger mig i lill-sängen måste jag bara berätta om en traumatisk incident jag var med om igår eftermiddag. Jag satt på 754an mot Pershagen (min favoritbuss av alla bussar) i godan ro och lyssnade på radio. Hade strategiskt placerat mig vid ett sånt där "4a-säte" i mitten av bussen eftersom det är där det sitter varmluftsfläktar. Ett ungt par kliver på bussen och sätter sig i "4a-sätet" bredvid. Jag tar ingen notis om dom utan sitter förmodligen och tänker på huruvida hålen i osten egentligen existerar, eller något annat högst begåvat. Efter halva bussturen vrider jag cirka femton grader på huvudet och håller på att få en lätt hjärtinfarkt, tjejen (förmodad 14-16-åring) sitter nu grensle över sin pojkvän och försöker på något sätt försöka gräva upp hans maginnehåll med tungan. Är det bara osmakligt eller gör man så när man är 15? Jag har glömt...


myspys

Har haft världens myskväll med bästa vänner och fajitas, en sån där kväll när pratet aldrig tar slut och man får lite ont i skrattmusklerna. Jag kom bland annat fram till att mitt kall här i livet är att vallfärda till nepal för att rädda små alpacka-bebisar från... sig själva? 


tillåt mig avlida..

Mina morgnar består av en enda lång kalkylering kring hur jag ska kunna maximera min znooze-tid. Det kan se ut såhär :

Att köpa frukost i skolan ger mig 10 minuter...

Fast å andra sidan måste jag dricka kaffe så då ger det mig bara 5 minuter...

Jag duschade ju faktiskt igår så om jag drar på mig en mössa över barret ger det mig hela 15 minuter, jeez dagens genidrag...

Tar jag jackan med blixtlås istället för knappar ger det mig 30 sekunder...

Om jag bara sminkar över den jobbigaste finnen och skiter i resten ger det mig cirkus 10 minuter...

Om jag lite käckt småspringer till bussen kan jag säkert spara en minut...

Om jag inte byter tros... fast NEJ MATILDA, där går baske mig gränsen! Nu slösade du ju i praktiken 5 sekunder på att tänka något helt onödigt...

Om jag kompletterar halva tandborsttiden med två tuggummin och skiter i att sätta på mig klockan sparar jag en minut och 5 sekunder...

Ja, här lever jag i mitt eget lilla helvete


rensning

Jag är inne i en period när jag rensar allt, rensar garderob, rensar bland papper, rensar sminklåda, rensar avlopp (Eller nej, det har jag inte alls gjort..) Idag kände jag att det var strumplådans tur! Sagt och gjort, det här är ett urval av vad jag hittade i min strump/underklädeslåda :

En sax (?)
Ett grönt Fred Perry-svettband, tidigt 2000-tal (någon som vill köpa?)
Ett par trosor från förmodat tidigt 2000-tal (ej till salu)
9 udda strumpor
9 UDDA STRUMPOR?!??!??!

Nu kan man ju verkligen fråga sig hur i hela friden det här har gått till, något i mitt hus måste äta igekottsmönstrade strumpor....





hej lovers

Tycker ni det skulle vara okej om jag började bygga modellflygplan? Eller skulle ni sluta läsa då? Skulle vara så skönt att kunna säga att man byggt ett modellflygplan, fått det överstökat liksom.

Berocca

Drack nyss en Berocca, tyckte den smakade lite lökigt och att det skar sig lite väl mycket i glaset. På tuben står det att den lille tabletten ska ha en "mild smak av apelsin" men jag anade mer en smak av förra årets julmandarin blandat med fiskrens. Kände rent spontant att allt som är nyttigt måste vara äckligt och brydde mig inte mer om saken. Utgångsdatumet 2008-01-22 kan förklara en del i den här märkliga historien förstod jag nyss...

typiskt mig att passa bra i mustasch


Godmorgon

Sitter och hetsdricker kaffe framför TVn, nästan somnar... MEN! Så helt plötsligt läser jag ordet "sekt" på aftonbladets startsida och dagen är räddad, jag är klarvaken. Mitt intresse för sekter kanske går utöver det hälsosamma, ja. Idag har jag en föreläsning om gudinnor och hur uppfriskande känns inte det? På riktigt alltså, utan den annars ständigt närvarande ironin.

NU pratar dom om kondylom och herpes på The Voice, är inte det lite väl magstarkt den här tiden på dygnet? Kan jag nog tycka.. har knappt hunnit smälta frullen....

hm..

När jag var liten ville alla vara snövit eller svanprinsessan förutom jag. Jag ville vara Babar, en efterbliven elefant i grön kostym.


SLUTA!!!!

[email protected] har lagt till mig på msn. Dom senaste veckorna har typ fem personer om dagen med sånna här mailadresser lagt till mig... what to do? Det är inte roligt längre [email protected], lämna mig ifred!!! :(

konstig dag

Det rycker i mitt ögonlock och jag undrar vad jag ska göra åt det, ska jag strecha ögonlocket? Hur?


inte född till att bli yogimaster

Just nu läser jag om yoga i min hinduismbok och dom får det att låta så himla befriande och härligt och fantastiskt. Är det bara jag som upplever att yoga är obekvämt, svintrist och smärtsamt? När jag yogar så kan jag aldrig "gå utanför mig själv" eller "stänga av alla mina sinnen". Det är nog mer så att jag mentalt befinner mig på kebabhouse och aktiverar alla mina sinnen samtidigt.. Typ "AJAJ nu gör det ont i min lilla handflata", "OJOJ nu är jag kissnödig", "HEHE nu ligger jag i en väldigt obekväm/opassande position framför den här trebarnspappan", "ÅH nu skulle det smaka bra med ett chips" osv. Hur menar dom att man ska kunna stå på huvudet och samtidigt koppla bort alla tankar? rätta mig om jag har fel men det är väl ändå då om någon gång man tänker? Jag kan inte ens koppla bort mina tankar när jag sitter på en stol i ett mörkt rum. Den enda gången jag mig veterligen kan koppla bort hjärnverksamheten är efter en redig tequila-fest (har provat en gång) och det var ingen positiv upplevelse alls.

Nu ska jag läsa om kama-sutra... återkommer.



fredaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag

Jag överträffade mig själv på seminariet idag och sa säkert hela tio ord. (Som tydligen någon annan hade sagt innan mig, men herregud man kan ju inte hålla reda på vad alla säger?) Nu har jag parkerat mig själv i soffan tillsammans med ett glas rödvin och såsmåningom på spåret. Kan inte hjälpa att känna ett uns av självhat inför min egen person lite då och då... Den här helgen kommer att vara så full av vuxenpoäng att jag mentalt kommer vara ungefär 95 år på söndag. Jag skyller det hela på mina vänner som antingen har spelningar i kommunhuset eller bor i Nykvarn.

Puss.

åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Köpte lite pringles för att öka "studiemotivationen", nu är jag bara dömätt och vill sova men måste läsa en miljoner år gammal hinduisk dikt. Jomen man tackar! Den som schemalade ett seminarium mellan klockan tre och fem en fredag borde få spö.


svart är ingen färg det är hur man mår

Dagen började med ett Stockholmsbesök där jag köpte en bok om hinduism och världens snyggaste klänning, den är sådär fin så att man nästan får lite ont i ögonen av att bara titta på'n! Såååå, vem vill bjuda mig på fest imorgon så att jag kan få ha den på mig? Ingen? Nähä...

Kan inte blogga ju....
Blir bara tråkigt...
Godnatt....

PS. Med rubriken ville jag inte säga att jag mår dåligt. Ville mer citera en väldigt bra låt.

min dag

Nu, föreläsning om Buddha, mitt hår ser ut som svampbob-fyrkant, det är hål i min tröja, hoppas ingen ser.  
Sen, operation "rädda Catrin från hemtentan", kaffe i mängder.

PUSS

jag = smarrig

Jag har ett bodybutter som luktar vanilj och när jag har använt det vill jag bara helt kannebalistiskt äta lite av mig själv, så.jäkla.störigt. Nästa gång ska jag köpa en hudkräm som luktar typ kastanj, har aldrig fått för mig att äta en kastanj liksom. Bör däremot undvika allt som luktar daggmask (åt en på dagis en gång)(kanske får ett återfall, vem vet)

Idag har jag varit ute med den lille hunden som fick för sig att helt sonika rulla sig i bajs. Kul hund. Människans bästa vän, nej. Den dagen mina vänner börjar rulla sig i bajs när vi är ute på promenad ska min hund bli min bästa vän.

ja...

Alla sorters kryddor känns så överflödiga när det finns grillkrydda.

hehe

Glöm det jag sa om mini-saker igår, just nu skulle jag nämligen behöva världens största treo...


LYSTRING!



Har ni någonsin sett ett mindre post-it-block än det som visas på bilden ovan, let me know! Från och med idag samlar jag nämligen på pyttesmå kontorsmaterial! Jag är även på jakt efter en mini-hålslagare, en 10-millimeterslinjal, en mini-häftapparat och så vidare. Det är fortfarande oklart varför, jag bara känner ett kall.

Nog om min framtida mini-kontorsmaterial-samling. Ikväll ska jag till Stockholm och äta middag hemma hos Marcus. Åh baby jag har längtat efter dig. Hans lumparkompisar ska också dit så min plan är att ställa upp alla på led och skrika : VÄNSTER OM! HÖGER OM! Vore inte det hur festligt som helst?

GAH

Eh, vänta lite jag ska bara försöka att inte dö av stressutslag, hjärtattack eller dylikt, sen kan jag blogga!


JAG ÄR BRAA, JEEZ I AM





Jodå, tentan gick ändå helt okej. Tackar som frågar.


pluralism trodde jag var ett av eldkvarns album...

Men det är egentligen ett individualistiskt värdesystem, där ser man. Hade hellre velat att det var det förstnämnda, mitt liv hade nämligen blivit lite lättare då. Tenta idag då... En glad nyhet är att jag nyss gick in på min internetbank och blev positivt överraskad av mitt saldo, det har aldrig hänt förrut! Det kanske är min turdag idag trots allt.

puss

...

Matilda+tisdagkväll+tentaplugg+core+spinning = sant :(

Och varför frågar aldrig någon mig vilken som är min favoritfrukt? Jag skulle ju lätt ha svarat ananas...

faktaruta om min hund

Idag bestämde jag mig för att ta en promenad helt på Sigges villkor. Jag skulle vara världens bästa hundägare och låta honom sniffa och kissa på precis vad han ville! Till och med på det vita husets staket där han alltid av någon pervers anledning velat kissa. 5 saker man måste vara förberedd på när man går ut med Sigge :

1. Sigge har en förkärlek för att gnaga lite (äta upp) pudel och det kan jag tycka är helt okej ändå, är man pudel så får man skylla sig själv.

2. Sigge har även ett brinnande intresse för att äta upp : golden retrivers, mastiffer, mopsar, Chow-Chow's, grannens cockerspaniel, förmodligen antiloper osv. Man bör alltså vara beredd på att lägga sig raklång på marken och hålla ett rejält grepp i kopplet, helst surra fast det i en lyktstolpe.

3. Om Sigge hittar en pinne och bestämmer sig för att minutiöst göra sågspån av den kommer han inte att röra sig ur fläcken förän han anser att han har agerat färdigt som sågverk. Då får man helt enkelt bogsera (släpa) hem honom i kopplet. Det här blev speciellt problematiskt just idag då han råkade hitta en mindre tall (se nedan) att tugga i sig, och jag ju hade lovat att det var hans dag idag, att han skulle få göra precis vad han ville...



4. Sigge kissar gärna tre miljoner gånger i kvarten.

5. Han kan varken vifta på svansen eller skälla, han kan bara gäspa väldigt, väldigt högt klockan sju på morgonen i min pappas öra.


HA!

Kollade nyss igenom albumet "3 DJs med bongo" på facebook och kan konstatera att jag inte är med på en enda mingelbild, VICTORY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


En död talar

Dokumentären var ASINTRESSANT! Det handlade om en gubbe i Norrland som hette Sture och då och då togs hans kropp över av en ande som hette Ambres. Ambres pratade om livets mirakel och livets mening och andra stillahavet-djupa saker. Jag satt bredvid min favoritklasskompis Timothy som har vandringskängor och glasögon, vi fnissade hejdlöst åt allt, precis allt som den här galningen sa. 

 


JEEEEEEEEEEEEEEEZ



Efter tre timmars intensiv dödslängtan är min första högskoleuppgift klar!!! Jag applåderade mig själv och dansade segerdans på bardisken (eller okej, jag tuggar ett segertuggummi) Idag är livet värt. Vi ska kolla på film i skolan, filmen heter iochförsig något så upplyftande som "en död talar" men jag tror att den kan vara.. okej, sevärd kanske är att överdriva men.. ja... Funderar på om man skulle poppa lite popcorn och verkligen gå ALL IN för det här! Majoriteten av min klass är ändå ganska knasiga så då kanske jag blir en i gänget.

Tjarå.


egentligen..

skulle jag gå och lägga mig men så fastnade jag i den här helt fantastiska artikeln om kognitiva hjärnfunktioner som är skriven på avancerad fackengelska. Så tokigt det kan bli va!



Fast jag måste säga att jag älskar mitt studie-jag när jag väl kommer igång. Då är jag som en jävla stridsindian som inte ger sig förän alla cowboys är döda och uppspikade på tråpålar!

RSS 2.0