till Linn&Emma


boendeförvirring

En konstig känsla att faktiskt längta hem (hem?) till Västerås när jag är hemma (hemma?) i Södertälje.

Bildfunktionen fungerar inte.

Blogg.se kan dra åt helvete.

anekdot

Jag har ju lite seriös fobi får våtutrymmen som inte är... min egen dusch. Har således inte duschat på snart 3 dygn. Tur att min kille inte har något luktsinne. Han skulle kunna sitta bredvid en bajskorv och tycka livet var toppen.

godmorgon!

Vaknade av mig själv halv sju! Det inföll väl sist innan puberteten. Nu har dom tagit lite blodprover och blodtryck och kopplat sista droppet. Kan ju bara meddela att experimentet med medicinen misslyckades kapitalt, fick fetingfebern inatt. Har alltså (nästan) legat här i onödan i två dygn. Wellwell, inget ont som inte för med sig något gott. Nu mår jag fint.

En rolig grej inom sjukvården är att sjuksköterskor alltid tilltalar en vid namn, så att man ska känna sig lite speciell och sådär. Jag är imponerad av all vårdpersonal! Men liksom, SLIT INTE UT MITT NAMN. Har hört Matilda så många gånger dom senaste 2,5 dygnen att det börjar kännas som när man säger ett ord jättemånga gånger, det låter liksom konstigt i hjärnan. Sista dygnet har jag haft en sjuksköterskenorrman som heter Stein. En bra man! Med sig har han en liten praktikant (som även han tvunget skulle tilltala mig med namn) som ser exakt ut som Nick i Backstreet boys.

ooooh

Jaha, en natt till. Tant Tilda går och lägger sig nu!

mmm...

.... päronkräm till efterrätt.


snåljåp!

Det är någon som slänger ut min från det här nätverket hela tiden. Vem månne det vara? Nätverkens Krösus?


sova sova sova

Inatt har jag sovit ungefär, ingenting. Min sovgranne snarkar som ett tröskverk.Varje timme kom en sjusköterska och tände en strålkastarlampa i mitt ansikte för att ge ny dos av medicinen. Somnade ÄNTLIGEN halv 5. Halv sju tyckte min cp-tant till sovgranne att det var dags att tända taklampan och prata i telefon på osedvanligt högljudd spanska i 45 minuter. Såja, och vad har dagen att erbjuda? Kanske resten av True blood-säsongen och en evig väntan.


uttråkad

Skulle byta från varm tröja till pyjamaströja på ett diskret sätt. Lyckades med konststycket att trassla in mig själv+tröja+droppslang i droppställningen. Sjuksköterskan kom in och där stod jag med skägget i brevlådan. Nåja, vi trasslade gemensamt ur mig från slanghelvetet. Slutet gott, allting gott. Att underhålla sig själv i en sjukhussäng 29 timmar, det mina vänner, det kräver sin man. Jag är inte den mannen. Är redan nu efter 10 timmar rastlös som en 5-åring. Tror ni jag ligger i riskzonen för liggsår? Imorgon kommer Tobbe hit. Då kan vi snacka liggsår. Hähähähä.
Nu ska jag sova. Timmarna går lite snabbare då.

bajbaj

Nu lägger jag in mig på sjukan en sväng. Alltså, ett dygn. Ska testa en sak. En medicin jag inte tål, under övervakning förstås. Något annat vore tämligen obehagligt.

gomörra

Idag börjar en ny kurs, kursen från helvetet kan man säga. Ekonomistyrning. Man måste räkna. Fast den ena boken är rosa i en jättefin nyans så jag är ändå lite förlåtande.

åhnej...

Jag mår så dåligt över ensam mamma söker att jag under hela programmets gång håller en tumme på mute-knappen och ett getöga bakom kuddhörnet. Men, jag måste måste se.

LISTA!

Dagens utflykt: Passande fråga! Har utflyktat till Eskilstuna. Väldigt mäktigt utflyktsmål. Bra infrasruktur och häftiga berg. Eventuellt även ett helt ok Waynes (ställer mig dock väldigt tveksam till deras brownies)
Dagens säljobjekt: Just nu säljer jag av vad som helst av värde. Ställer mig dock lite kritisk till att sälja mig själv i annat än underhållande syfte. Dock inte underhållande på ett sexuellt plan. Nej, jag tänkte försöka sälja min gamla ipod. Det är inte ipoden som är själva objektet, det är kult-spellistan a la' Ayia Napa -08 inuti ipoden man vill åt.
Dagens djur: Alpacka.
Dagens låt: My dick - Mickey Avalon. Lyssna och förstå textens storhet.
Dagens "jag orkar inte": Ställa tillbaka klockan en timme i lägenheten, ställa om mikroklockan som av någon suspekt anledning är 5 timmar före, handla tamponger, stödja upp kaktus med improviserad blompinne.

mitt-i-natten

Sitter och skypar, klockan är nu 2, 37. Ska upp imorgon 09,00. Genomtänkt.

LÖRDAG

Dagen efter tenta slår alla dagar. Den slår våffeldagen, julafton, Maria bebådelsedagen min namnsdag osv. Nu kan man för en gångs skull göra ingenting utan dåligt samvete. Ikväll ska jag hem till en husmors-klassis som lagat tacopaj. Hej bra livet!

HEJ!

Tenta snart, men först systemet. Allt är i sin ordning. Igår när jag kom hem till Emma hade hon ett Ö&B-reklamblad uppslaget. När jag flyttar behöver jag köpa en mikro, detta har Emma tagit till sig, som sitt eget lilla problem.
1. Hon är jättesöt.
2. Hon läser reklamblad.
3. Hon är den enda under pensionärsålder som läser reklamblad.

var är min penna?

Min skapande process blir den mest lidande processen i mitt liv under tentaperioder. Jag skulle inte kunna rimma på ordet puss om det så vore under dödshot. Nu är min tentapenna borta, det gör mig helt ur balans. Det är en bläckpenna som man kan sudda bort. Helt fantastisk för vänsterhänta som annars går ur tentasalen med svarta armar. Bäst är om man kliat sig lite i ansiktet. Nu ska jag snart hem till Emma och göra en sista ansats till tentapepp. Emma är garanterat det största fyndet jag gjort i mitt moderna kompis-liv. Har fått väldigt mycket bra, BRA kompisar i Västerås. Liksom, inte bara artighetsprat kompisar, utan riktiga kompisar. Trodde inte detta var möjligt efter 17 fyllda år.


...

Alltså, vem VILL köpa mjölig potatis?

park fucking studentbostäder i västerås kan fara åt helvete

Jag har bokat tvättid, går ner i tvättstugan. Noterar att det inte finns några torktumlare. Noterar vidare (efter att ha slängt in all tvätt i maskinerna samt preparerat med tvättmedel) att tvättmaskinerna inte fungerar. Noterar vidare att nästa lediga tvättid i ett fungerande tvättrum är på måndag. STRÅLANDE. Jag ska lägga ett par skitiga trosor i hyresvärdens brevlåda, med tillhörande lapp som utan pardon utser honom till norra Europas sämsta hyresvärd.

Ni kanske tycker jag tar i lite väl? Det här har hänt förut. Om man säger så.

SNÖ!

Det är snöstorm i Västerås. Utanför dörren hatar jag livet men inne i min förvånansvärt varma lägenhet känns det fint. Den tråkiga utsikten blir annorlunda. Blev desperat efter något juligt, så jag rotade runt i alla lådor jag har. Hittade jul-te från indiska! (oklart varför jag har sådant) Blev glad. Mjölken var inte gammal. Blev ännu gladare. Som en av mina norrlands-klassisar skulle sagt, "int kan man vä' tyck illa om snö int?" (kommer dock ångra mig inom loppet av 5 timmar)


tentaveckorna kan vara de mest oglamourösa veckorna i våra liv

Ok, lyckats intensivplugga två timmar. Lyckats boka tvättstuga 4 timmar imorgon. Lyckats diska. Säger som Vanita, "behöver lite mer glam!"


vad är kopplingen?

Människor från ön Torslanda utanför Göteborg tenderar att ringa mig obehagligt ofta. Det är olika människor varje gång, men lik förbannat från Torslanda. Jag är trött på det här! Kan man spärra en ö-befolkning på sin telefon?

19 dagar till csn

Ligger nyduschad i sängen, sensuell likt en... daggmask. Den konsten har jag inte riktigt bemästrat än. Det där med att vara sensuell. Men jag är väl inte ledsen för det! Trivs mer som daggmask. Nu tappade jag tråden. Fullkomligt.

STORhandlat

Idag har jag storhandlat. Bland annat en säck broccolli för 18 kronor, det tyckte både Emma och jag var "ett fynd!". Är mest nöjd med frysta vårrullar som man bara steker på. HOHO, mest nöjd? Nu antar jag att vi på allvar kan börja oroa oss för min mentala hälsa. Någon nervände eller synaps måste ha gått av alt. muterat sig. Nåja. Väl hemma lagade jag köttfärsås! (se bildbevis nedan)(varför jag nu skulle ljuga om det)
Som vanligt har jag lite svårt med det här med måttlighet...

från åttonde våningen i norra malmaberg

Jag bor i ett ganska skumt område några kilometer utanför Västerås centrum. Det här har gjort mig oerhört paraniod och jag ser varje avvikande händelse som något suspekt. Jag kikar ofta ut från åttonde våningen och scannar av terrängen. Det här har gått för långt. Idag tänkte jag "Jaha, vad är det för en äldre dam med rullator som är ute och går HALV ELVA på kvällen? Mystiskt..." och! "Den där bilen beter sig konstigt, står med PÅSLAGNA lyktor på hemköps parkering, är den måhända i begrepp att utföra illdåd?" och! "Skrikiga ungdomar! Måste vara tunga droger inblandade!". Ja. Jag har blivit tant.

the list

Jag saknar Barcelona. Eller, en storstad. Vilken som helst! Västerås är bra men Västerås är fult. Sen saknar jag min fina bästa farfar också. Farfis.
Jag längtar till min nya lägenhet. Jag längtar efter att baka och gratinera och efter att inte vara rädd i hissen. 

Jag önskar att julen kan komma snart. Att jag och min pojkvän bodde i samma stad.
Att Mintzberg inte fanns. Att min frys var fylld med matlådor.

skepp'å'hoj


det bara hände

Okej, identifierade en av mina vänners flashbackidentitet häromdagen. Nu känner jag mig lite smutsig, flashback ska ju vara superanonymt. Det är där man delar med sig av saker som "jag har herpes, kommer någon att vilja gifta sig med min ändå?". Men det var inget jag letade efter, var bara inne på "det äckligaste era flickvänner har gjort"-tråden. Okej. Ni tror mig, visst?

JAHA

Idag är en kass dag. Jag vet inte varför men jag vet att den SUGER. Började med att jag hällde sur mjölk i kaffet, sen har dagen spenderats med en organisationskurs som är förbenat tråkig. Snart ska jag få träffa mina Västerås-BFF's. Hoppas dom kan ställa dagen tillrätta. Det brukar dom.

Daniel och jag och Anna

ATT BLOGGA ÄR GRATIS

Okej, utgången kostade lite. Men, bara lite. Yttepytte. Jag ska öppna en fond till mig själv. "Matilda Lundgrens allt-i-allo-fond" som ska gå till samtliga onödiga kostnader. En onödig kostnad idag är tillexempel satsumas för 3,5 kr. Hur öppnad man en fond? Har ni tips?

DAGENS OUTFIT (ja, vad är det frågan om egentligen?)

Ikväll är det "När du vill vara dig själv för en stund"-tema. Jag tog fasta på detta.

Byxor: Svarta jeans från topshop. Ungefär 4 år gamla och tvättade 560 gånger, därav lite häng "i baken".
Tröja: Bajsbrun från H&M med sådana där trendiga mockarundlar på armbågarna som fyller ungefär ingen funktion i hela världen.
Under tröja: Vitt ribbat från H&M med en fläck på.
Pose: Så som jag står när jag gått upp för en lång trappa och är flåsig.
I bakgrunden: Tobias kalsonger.

saker att konstatera

Innebandy-looken har fortfarande ett starkt fäste i Västerås. Dess borg är belägen utanför McDonalds vid skrapan. Beware of the dogs liksom.

OKEJ?

Kollade nyss kontot. Ikväll blir det jag som utför den ädla konsten av att gå ut för 0 kr. Alla som vill vara med om detta bör vara på plats på Pluto runt 11-snåret!


typiskt

Ni vet när man liksom inte har några pengar egentligen och går in på H&M och bah NEJ ska inte köpa något, "bara titta". Så köper man något ändå. Så. Ni vet?

(vill även bara poängtera att jag och min kille har ett väldigt fint och jämställt förhållande. Vi diskar varannan gång)

om ni undrar vem som har byxorna i det här förhållandet


hehe

Tillbaka i Västerås. Tog med mig 85 kilo man. Han har lite svårt att acceptera att min skapande process måste behandlas ömt (Eller så är det bara jag som är kinkig när han vill läsa INNAN jag publicerat. Har aldrig kunnat blogga under övervakning) Idag använde jag mitt plastfolie för första gången. Fett.

RSS 2.0