en hemlis

Varje gång jag får hem brev (ungefär tre gånger i månaden) från Karolinska Universitetssjukhuset som förkortas KU så skriver jag ett fett K efter KU uppe i högra hörnet.


HAHA!


Har sådan enorm hatkärlek till det stället. Har vistats där så otroligt många timmar, ni kommer inte tro era öron. Ändå har jag inte så mycket emot att åka dit, inte så länge det inte är något jobbigt som ska göras, något som påfrestar min annars höga mentala standard till max. När jag har paus strosar jag gärna runt på dom mens-röda golven, kryssar mellan schablonmålade pelare, vissa är målade med apelsinrankor, andra med fåglar eller fjärilar (som att sjuka barn skulle bli glada över fem ruttna fjärilar när allt annat bara är spruckna vener och näringsdropp) I en korridor finns det en brons-kalv, ska föreställa ett konstverk och heter kort och gott "Kalv", den har stått där sedan begynnelsen. (och på den sjunde dagen skapade Gud "Kalv") På plan 8 är golvet kattkräk-grönt och på röntgenplan är det disktrasegult. Undrar när Simon&Tomas ska komma och rädda Karolinska Universitetssjukhuset från total inredningsmisär. 

Att dra en droppställning över det kräkgröna golvet är bekant, att äta take away sushi i en trasig fåtölj och samtidigt bli tömd på blod är piece of cake tänker jag alltid när jag ser folk som är "sjuka på riktigt". För det är väl lite vad alla lever på, att stå en bit utanför det man egentligen är, ett uns av självförnekelse på gränsen till fantasi. Så länge man inte behöver erkänna sig till vad man kanske egentligen är är det frid och fröjd i min skalle. Jag funderar inte så ofta över det hela. Mest funderar jag över varför Dr. McDreamy inte blev min läkare (Yang kunde väl åtminstone fått bli min sjuksyrra)


alla som inte våldtar är dansbandsmän

Äter mest godis. Imorgon åker vi till Köpenhamn.

listor

Minus tre sallader:

1. Mimosasallad
2. Legymsallad
3. Willys potatissallad i jättehink

Topp tre kortspel:

1. Fyrmansvist
2. Hojta
3. Plump

Minus tre allmänna saker:

1. Hösten. livrädd för hösten.
2. Alla tusen sandkorn i min säng.
3. Tuschpennor som är slut och bara gnisslar.

Topp tre allmänna saker:

1. Hösten. ser fram emot hösten.
2. Erika, Catrin, Mickis.
3. Nöt-creme

listor

Minus tre sallader:

1. Mimosasallad
2. Legymsallad
3. Willys potatissallad i jättehink

Topp tre kortspel:

1. Fyrmansvist
2. Hojta
3. Plump

Minus tre allmänna saker:

1. Hösten. livrädd för hösten.
2. Alla tusen sandkorn i min säng.
3. Tuschpennor som är slut och bara gnisslar.

Topp tre allmänna saker:

1. Hösten. ser fram emot hösten.
2. Erika, Catrin, Mickis.
3. Nöt-creme

logik en måndagnatt 04,34

Jag: Alltså tänk om någon skulle se oss sitta här, dricka whiskey & rapa. Vi skulle aldrig få ligga igen.
Catrin: Mm fast alltså Matilda tänk typ på en grabbkväll, dom typ.. fiser.
Erika: Ja & så bajsar dom utan att använda air-freshener efteråt!
Alla fyra: Ja fy.. Mm ush... verkligen...


som man känner

Jag är jättekär och varje gång jag ska åka bort vill jag bara stoppa honom i en liten låda, för då vet jag ju att han med stort h är lika fin och bra och i högsta grad levande när jag kommer tillbaka hem igen. För ni vet ju hur världen är, ganska hård och ganska orättvis. Orättvisor drabbar inte gärna folk i små lådor. Tur att jag är en högst rationell människa som inte stänger in människor i små lådor. Hade varit obehagligt för alla inblandade.

Ja.....

åhus

Gårdagen inleddes med världens fail. Systemet stänger två, jag rusar in 13,58 och kommer i samma andhämtning på att jag glömt leget. Skriker könsord. Vi fortsätter dagen med ett besök på Åhus beachhandbollsfestival, mer cider, mindre handboll. Tittar på en match och hejar friskt på vårat lag! Konstaterar att jag bara kan en hejar-ramsa om man inte räknar med "när vi gräver guld i USA". På kvällen hälsade vi på våra vänner på strandhotellet och fortsatte till Martin&Martin där dom hade ett liveband som bara spelade covers. Superbra. Allt var blött i diverse bemärkelser och kvällen slutade med en redbullvodka samt en efterfest på ett hotellrum där alla mest verkade sova. Idag har jag mest förbannat redbullvodka-initiativet.


Vissa menar att jag ser lätt efterbliven ut efter några glas.. förstår inte riktigt vad dom menar...








undran

Det här stället ser ju för risigt ut. Råkade omedvetet pilla på någon slags nollställning av designen en våt julinatt, blev inte så snyggt som jag i det ögonblicket tänkt mig. Kan man betala någon för att få saker och ting att se anständiga ut igen? Någon slags photoshop-hora?

hm...

Känner för att 'gilla' någon grupp på facebook med total avsaknad av vettig innebörd, typ "Vi som älskar smirnoff Ice"...


okunskap

Bjuder någon slags raggarkille på rosévin.

Raggarkille: Fan vad gött alltså, vad är det här för något!? Första gången för mig iallafall!
Jag: Eh.. vin, hehe 
Raggarkille: Åhfan

Arvikafestivalen

Festival är speciellt och tredje gången gillt kändes det fortfarande som första gången, festivaloskulden var tamigtusan nästan intakt när vi la beslag på en 10 gånger 10 meter stor gräsplätt i onsdags förmiddag. Tält ska resas (vi lyckades i år igen), grannar ska fnissas åt, hälsas på men för en gång skull inte granskas. För det är det som är tjusningen med festival, det totalt opretentiösa. När en kille iklädd militärbyxor från en by utanför Tomelilla vill visa mig en bild på sin nytrimmade flakmoppe blir jag mer förtjust än något annat. Jag orkar inte döma någon, speciellt inte när jag själv ramlar runt i festivallera och dricker rosévin ur plastmugg, iklädd gårdagens frisyr… eller går-går-dagens för den delen.


 Vad är man när man är full i smyg?
Hemlighetsfull, hehe.


Johnossi var lysande, Oskar Linnros var snygg och Babyshambles aningen för städade. Vi sprang i ösregn för att hinna till Regina Spektor (som förövrigt levererade festivalens sämsta låtlista) Hann gjorde vi ju utan tvekan, dock till priset av årets vurpa i Arvikas djupaste lerpöl. Jaja vem bryr sig en halv bag in box senare. En kille i hawaii-skjorta bjuder upp till dans utanför pastavagnen, Me no speak americano. Hemma hade jag förmodligen undrat vilket kioskmongo som gör så, nu bara fnissar jag i oändlighet och hoppar i en vattenpöl.


Jack Daniels ur petflaska halv 9 på morgonen känns inte speciellt rock’n’roll andra morgonen gillt , bajamajorna är helvetet på jorden, liggunderlag suger och genomsura Converse är ingen hit när konsertadrenalinet lagt sig. Men vafan, vad gör det där om hundra år?


högst obehagligt nattsamtal

Tobbe (pussar mig, säger sedan gravallvarligt med öppna ögon): Fan, fan, fan, fan. Är det OK om jag tar bilen? Måste försvinna.
Jag: Ehh va? Varför ska du försvinna?
Tobbe: Nejmen, jag MÅSTE bara försvinna okej?!
Jag (jättenyvaken och jätterädd): Men slutarå....
Tobbe: Men äsh du fattar ju ingenting...

Det är ju inte sådär superlätt att förstå att någon pratar i sömnen när personen tittar en i ögonen, inte sluddrar det minsta och dessutom svarar på mina frågor. Min pojkvän är Clark Kent alt. rysk superagent.

vad är egentligen Jula för en sorts affär?

Det bästa jag gjort är att köpa en golvfläkt på den märkliga, icke identifierbara butiken Jula.

Otippat, vet.
Hursom, ikväll tänkte jag gå på 550 "traffic light party" (vilket i mina öron låter oerhört prostituerat) Vi får väl se hur det hela slutar. Ska göra mitt absolut bästa för att få till en så hemsk mingelbild som möjligt för er som inte kan närvara. Först ska jag attenda en liten födelsedagsmiddag. Måhända bör jag innan dess borsta håret och packa upp någon slags respektabel outfit ur resväskan (nej, jag har ingen garderob. Jag har en resväska)(skilsmässobarn)

hehe

"Tittar" på fotboll och "äter" glass. Eller nej, äter glass.

korsordsakuten, HJÄLP MIG!

Okej, löser ett korsord. Två pennor. Tänkte att vi kunde göra något tillsammans. Behöver er hjälp!

Sarv (tre bokstäver)
Vad är en/ett sarv? Varför får det mig att osökt tänka 'sperma'? (går verkligen inte in)(inte säd heller)

Naturstoder (sex bokstäver, slutar på S, andra bokstaven A, tredje O)
Kan vara precis vad som helst. Var inne på maskros av oklar anledning, men sen innehöll maskros en bokstav för mycket plus att en maskros inte riktigt känns som ett naturstoder.

Remtyg (fyra bokstäver)
Här skulle ju faktiskt SARV gå in?

Tråder gärna en tango (cirka 29 bokstävr varav 4/5 tycks vara vokaler)
Här kan det eventuellt vara så att det smugit sig in några smärre fel.


Så! Alla ordexperter där ute, visa att ni är smartare än mig, jag vet att ni vill. Råkar vara en sådan person som får ständig inneboende ångest av att inte slutföra ett korsord.

jösses...

Tror ni att "en mojito om dagen" är lika OK som "ett glas rödvin om dagen"? För om det inte är okej kanske jag borde gå på rödvinet nu istället...

Ville bara säga att jag skulle ha total jävla andnöd dygnet runt utan mina vänner.

tisdag

Nattsömnen är återigen intakt och jag är väldigt utvilad. Så utvilad att jag gett mig på två korsord, ett soduku och en skräpdeckare på TVÅ dagar! Folk har ju dragit på sig intelligens-kollaps för mindre om man säger så. Ikväll är det tydligen något slags fotbollsevenemang på TV, det väljer jag att ignorera till fördel för en middagsbjudning.
Ja....
....
hejdå.

mardrömsnatt

01, 05: Godnatt gullet.
01, 20: "TOBBEEEEEEE" (väser sådär som man gör när man vill väcka någon utan att riktigt förstå varför. En normal samtalston hade förmodligen varit mer effektiv) Ingen vidare respons.
01,25: Gör diverse halvirriterande och uppmärksamhetskrävande ljud. Ingen vidare respons.
01,45: Vänder täcket 23 gånger. Vänder kudden 2.
02,00: Stirrar apatiskt i taket.
02,02: Somnar!
02,10: Vaknar...
02,11: Spenderar den närmsta kvarten med att klia på de 13 myggbett jag dragit på mig som en direkt konsekvens av vidöppet fönster. Funderar på att klia lite på Tobbes också. Hade varit kul.
02,45: Knölar ut täcket ur påslakanet efter att jag med största försiktighet lirkat fram hela anrättningen som på något "mystiskt" sätt hamnat under sovande man á 84 kilo.
02,46: Förbannar sovande man.
02,47: Ångrar mig genast och ger en superpuss på sovande mans arm som har legat över mitt ansikte största delen av natten.
03,04: Funderar på att bli religiös.
03,25: Har förlikat mig vid tanken på en totalt sömnlös natt. Högst irriterande blåmes eller liknande sitter utanför fönstret och piper. Inser att min sängyta är begränsad till cirka 9% av sängen, får plötslig impuls att lägga mig skavfötters med Tobbe, tänk så festligt imorgon bitti. Hoho.
04,00: Får plötsligt sug efter vodka vanilj on the rocks.
04,14: Dricker en halvliter vatten i hopp om att bli kissnödig. (andas verkligen ALLA människor såhär mycket när dom sover?! Sjukt störigt)
04,45: Kanske borde gå och lägga mig i hammocken? Naturnära och allt, wow vilken upplevelse!
05,15: SOMNAR
07,10: Alarmet ringer.

anisen

Jag introducerade min vän Erika för anis för ett tag sedan. Ja, alltså inte själva växten utan mer ordet. Nu tror Erika att det är anis i precis allt. Det börjar liksom gå till överdrift.

På midsommar: "Alltså tjejer, det MÅSTE ju bara vara anis i den här spriten!"
På kinabuffé: "Alltså, tjejer det MÅSTE ju bara vara anis i den här grönsaksgrytan!"
Vid frukosten: "Alltså tjejer, det MÅSTE ju bara vara anis i kalaspuffar!"

Note to self: Tänk en gång till innan du exponerar Erikas hjärna för nya ord.

behov av superupdate

Okej, mitt jobb, Flamingo-onsdag. Vi tar det hela från början.

Jag jobbar och står varje dag på dödens avgrund runt fyratiden. Mitt jobb är så tragiskt obekvämt och tungt. Ge mig en kontorsstol, en telefon och en hålslagare, jag skulle skrika av lycka. Började en högst suspekt latino-kille i veckan. Första dagen var jag helt övertygad om att hans namn var Carlos, andra dagen Juan och tredje dagen kom det till min kännedom att hans egentliga namn är [Kan] Det märkligaste är att han inte reagerade negativt på varken Juan eller Carlos.

Flamingo-onsdag igår. Vad ska jag säga. Drack en suspekt blåbärsdrink på en överfull innergård. Kände mig nästan gammal, trodde man skulle bli lite flashig på krogen när man inte var yngst. Det blir man inte. Hade hemskt trevligt ändå! Ville gå hem, gick hem, blev hungrig. Anrättade oboy med ostmackor. Styvmor hittar på morgonkvisten oboyen i kylskåpet.

Ah...


RSS 2.0